Search
  • sandterne

Boremaskine - en nødvendighed i den kreative fotografiske proces.

Jeg er næsten overbevist om, at en boremasine er en nødvendighed, som fotograf. Hvis ikke det er fordi du skal bruge den til at bygge et hulkamera, som er det jeg viser lidt om på min video, så i det mindste fordi, du skal bruge den til at hænge billeder op med.

Jeg viser herunder nogle eksempler på billeder jeg har taget med hulkamera.

Kameraet er, som beskrevet i videoen, fremstillet ved at lave et hul i et frontdæksel til et kamreahus og herefter tape lidt stanniol fast, hvori der er lavet et lille hul med en nål.Portræt 1: eksponeret 25 sekunder på ISO 2500.Portræt 2: eksponeret 10 sekunder på ISO 250 - efterbehandlet i bl.a. Silver efexSelvportræt eksponeret i 20 sekunder på ISO 2000


En af udfordringerne ved at få nogenlunde skarpe billeder her, er naturligvis at få modellen til at sidde stille i lang tid.Landskabs billede på ISO 200 i 0,5 sekunderSamme som ovenfor, konverteret til Sort/hvidEt lidt mere syret landskabsbillede kom der også ud af det.


For at højne kvaliteten, ville en modlysblænde sikkert være en mulighed, det ville mindske de sære og sjove refleksioner som er i det sidste billede, men hvem er interesseret i det?


God arbejdslyst med dine eksperimenter.

53 views0 comments

Recent Posts

See All