Search
  • sandterne

Årets bedste foto's


Et nyt år er på vej og det har jeg tænkt mig at fejre, ved at forsøge at finde hvad jeg mener er mine 10 bedste billeder fra 2018.

Dette billede fra Rotterdam, er jeg meget glad for. Det fortæller en historie inden for et område jeg syntes er meget spændende, nemlig området mellem Natur og Kultur.

Og har man en frygt for edderkopper, eller anden natur, så er der hjælp at hente i bl.a. pictogrammer.

En lille tur i junglen, som kun ligger en stenkast fra mit hus. Det er altid sjovt at finde motiver tæt på hvor jeg bor. Her er Mit Olympus Pen F. forsynet med et gammelt Meyer - Lydith 30 mm. subjektiv, fra først i 60'erne.

Igen har jeg haft Olympus Pen F i sving med et ældre subjektiv. Billedet er kåret som årets anden bedste i kategoerien "insekter" i Danske Naturfotografers årskonkurrence.

Jeg er vild med dette skæve nytårsfotografi. Der er noget "Skriget" over det og man føler sig hensat til et mindre rart sted, end Frøstrup!

Her er arbejdet med linierne, som bølgerne skabte i vandet omkring de mange frøer, som søen indeholdt. Jeg har overbelyst billedet, netop for at fremhæve de mørke skygger, som bølgerne frembringer. Det grafiske bliver så alligevel brudt af naturen, som lige stikker hovedet frem.

Et stykke dansk kultur. Den lange grusvej slår lige et sving rundt om søen og sneen fremhæver søen og vejen i det mørke kultiverede landskab.

For mig et drømme billede. Eller et drømmende billede. De svirrende svaler flyver over himlen, mens naturen blomstrer af og gør sig klar til endnu en dansk vinter. Men svalerne skabet et håb.

Endnu et gammelt subjektiv har her været i brug. Der er tale om det legendariske Helios objektiv, her gengiver den smukt refleksioner fra solen.

Meyer-Orestor er her brugt på et Olympus kamera i foråret, hvor Hugormene ligger dovne hen. Dette billede er jeg specielt glad for pga. den lyse stamme af et birketræ, som ligger i baggrunden og skaber et naturligt view i billedet.

Musivitten. Nydeligt uskarpt gengivet vha. et gammelt Soligor 350 mm.

Jeg bliver næsten hensat til gamle fotografier af indianere og hulkameraer.

Uskarpt er godt, når det virker.


156 views0 comments

Recent Posts

See All