Search
  • sandterne

Test - set i bakspejlet


Test – set i bakspejlet.

Foråret er over os og det kribler i den store “jeg skal have nyt og det skal være nu” lyst.

Det er en lyst jeg altid heroisk har kæmpet i mod, men som nu desværre har vist sig at stå for fald.

Og dog! Mine investeringer i 3 ca. 50 mm objektiver, (ja faktisk 4, men den sidste er lånt ud pt.) beløber sig til samlet 300 kr. Det er prisen for den ene af objektiverne, resten er foræringer eller fundet på genbrug.

Så ta’ den Coca cola, Neslé og hvem der ellers har opfundet den store Købelyst – Goldman sachs måske?

Jeg havde til lejligheden, været i mine børns Lego Duplo kasse og fundet spændende ting. Ting som var meget begejstret for, efter mange år i den mørke kasse, at komme ud i lyset igen. Især elefanten var glad, den havde erhvervet sig en mindre ledsygdom efter alle de inaktive år.

Ellers havde jeg trukket mit gamle brugte Olympus E-M5 op til opgaven. Til Olympusen har jeg en adapter, så jeg kan bruge gammelt optik med m42 fatning. En fatning med gevind, som skrues på kameraet.

De tre kompetanter

I testen indgik Helios 58 mm f/2, Yashinon-DX 50 mm f/1,7 og en pragtfuld gammel Iscotar 50 mm f/2,8, som havde ca. 30 cm. længere nærafstand i de to øvrige.

En hurtig konklusion er at Yashinon var den lækrest bygget, dejlig let skarphedsindstilling. Iscotar havde det mest spændende udtryk, men Helios var i gennemsnit bedst.

Jeg tog billeder på det laveste blænde for alle tre og herefter på 2,8 – 5,6 og 11.

Her er lidt smagsprøver. Og se så at få ryddet de genbrugsbutikker for grej.


82 views0 comments

Recent Posts

See All